Tarieven en vergoedingen

In de praktijk kun je terecht voor psychologische begeleiding en (individuele en groeps-)training.
Afspraken zijn mogelijk tussen 9.00 en 17.00 uur. In uitzonderlijke gevallen kan er ook in de avond of het weekend een afspraak gemaakt worden. Hiervoor geldt een toeslag van € 20,– per gesprek.
Bij onvergoede zorg is geen verwijsbrief nodig.

Psychologische begeleiding

Vergoede zorg
Om voor vergoeding in aanmerking te komen, heb je een verwijzing naar de GGZ nodig (via je huisarts). Je kunt je direct aanmelden: vergoeding is dan mogelijk vanuit je aanvullende verzekering. Een andere mogelijkheid is vergoeding krijgen vanuit je basisverzekering:
hierbij werk ik samen met Caredate: een erkende zorginstelling. Op hun site kun je terecht voor meer informatie en om je aan te melden. De gesprekken worden (afhankelijk van je polis) geheel of gedeeltelijk vergoed (na betaling van je wettelijk eigen risico).
Onvergoede zorg
Bij onvergoede zorg heb je geen doorverwijzing van de huisarts nodig. Je betaalt zelf voor de gesprekken en hoeft niet eerst je eigen risico vol te maken. Daarnaast wordt er geen informatie gedeeld met je zorgverzekeraar. Je kunt je direct bij mij aanmelden.
Twijfel je tussen vergoede en onvergoede zorg?
De volgende problemen/klachten zijn sinds 2014 uitgesloten van vergoeding vanuit de basisverzekering: werkgerelateerde problematiek, spanningsklachten, burn-out, relatieproblemen, rouw en verliesverwerking, levenfase- of identiteitsvragen en aanpassingsproblemen (reacties op stressvolle gebeurtenis zoals een scheiding).

Een kennismakingsgesprek van 15-30 minuten is gratis (telefonisch of via beeldbellen). Hierin worden je vraag en/of klacht, de werkwijze en kosten besproken.
Psychologische begeleiding: € 105,– per afspraak. Een afspraak is 60 minuten, waarvan 45 minuten gesprekstijd en 15 minuten indirecte tijd (zoals administratie en aanvullend materiaal ).
Individuele ACT training: een kennismakingsgesprek en 8 individuele gesprekken van elk 60 minuten, tarief € 850,– (inclusief materialen).
Groepstraining Tijd voor ACTie: een telefonisch kennismakingsgesprek en 6 groepsbijeenkomsten van 90 minuten, tarief € 450,– per persoon (inclusief materialen).

Vergoedingsmogelijkheden zonder verwijsbrief
Ben je zzp-er of ondernemer en heb je de doorgaanmodule 2020 bij de Amersfoortse verzekering? Dan krijg je per jaar € 500,- vergoeding voor een (online) ACT-training* (individueel of groepstraining). Als particulier bij de Amersfoortse met een extra of uitgebreide aanvullende verzekering is de vergoeding € 100,- per kalenderjaar*.
Een andere mogelijkheid om een traject (gedeeltelijk) vergoed te krijgen, is aan je werkgever te vragen of zij (een deel) willen bekostigen. Vaak staat men open om hierin te investeren; zo wordt ook uitval op het werk voorkomen.
Overheden en verschillende werkgevers bieden vaak een bijdrage voor de persoonlijke ontwikkeling en groei van hun werknemer. Gesprekken op basis van Acceptance en Commitment Therapy (ACT) leiden tot blijvend inzicht, doordat je onderzoekt wat in je werk en leven belangrijk is en hoe je een goede balans daarin vindt. Vraag naar de mogelijkheden bij je HR-manager/werkgever. Vaak kun je gebruik maken van een persoonlijk ontwikkelbudget en krijgt je werkgever financieel voordeel via de belasting.

Kijk ook eens op Zorgwijzer, hier staat per zorgverzekeringsmaatschappij vermeld wat de vergoedingsmogelijkheden zijn. Let op: je blijft zelf verantwoordelijk voor het nagaan of deze informatie inderdaad correct en op jouw verzekering van toepassing is!

Afzeggen: Kun je, om wat voor reden dan ook, niet op een afspraak komen, laat dat dan minimaal 24 uur van tevoren weten. Voor afspraken die niet of minder dan 24 uur ervoor worden afgezegd, kan € 75,- in rekening worden gebracht voor gereserveerde tijd.

*

Deze vergoeding is alleen van toepassing als deze verzorgd wordt door een trainer die (zoals ik) is opgeleid bij SeeTrue en aangesloten bij ACBSBeNe.