Coaching

Bij coaching wordt er meestal een specifieke vraag ingebracht, die niet voortkomt uit psychische klachten. Dat kan over je werksituatie gaan, iets persoonlijk zijn en vaak is het een combinatie van beide.

Individuele coaching
Je kunt bij mij terecht met vragen op het gebied van werk-privé-balans, studie-stress en zelfontplooiing.
Het uitgangspunt is dat de motivatie en middelen voor verandering al bij jou aanwezig zijn. Er worden aan het begin van het traject concrete doelen gesteld en je wordt meer bewust van je patronen en gedragingen. De coach stelt vragen, ondersteunt en begeleidt zodat je aan het denken wordt gezet en in beweging komt, richting je doelen. We gaan samen aan de slag om te zien hoe je daar je eigen weg in kunt volgen en hoe je wat lichter in het leven kan komen te staan.

Naast de gesprekken, ontvang je per mail extra informatie en oefeningen. Zo kun je thuis ook aan de slag. Waar we ook over praten, humor vind ik belangrijk, naast moeilijke momenten die er ook mogen zijn. Het aantal gesprekken en de frequentie kun je zelf of in overleg bepalen.
Alle trajecten zijn maatwerk; ik werk zo persoonlijk en laagdrempelig mogelijk.
Een gesprek duurt 60 minuten, met de mogelijkheid tot een korte uitloop. Een traject duurt 5 tot 10 gesprekken, afhankelijk van de vraag. Coaching is altijd een maatwerktraject.

Individuele één-sessie coaching
Gedurende één dagdeel van 3 uur, gaan we intensief met jouw vraag aan de slag . Centraal staan jouw doelen en wensen en we kijken naar wat je stimuleert en wat je belemmert. Van tevoren krijg je per mail een vragenlijst toegestuurd die als basis geldt voor het gesprek. Er wordt er gebruik gemaakt van afwisselende werkvormen zoals (aandachts)oefeningen en visualisering. Het wordt in één sessie duidelijker wat je belangrijk vindt en hoe je die richting op kunt gaan. Je gaat vanuit je comfort-zone naar je groei-zone.