Benadering

Iedereen heeft wel eens een periode dat het niet goed gaat. Soms weet je wat de oorzaak is en vaak ook niet. Ook als je niet weet wat de oorzaak ergens van is, kunnen gesprekken je helpen. Het is tijd en ruimte voor jou, er wordt zonder (voor)oordelen naar je geluisterd en het bied je de ruimte om vanuit verschillende invalshoeken te kijken naar wat er speelt in je leven.
Als je gedachten, gevoelens of ervaringen je dagelijks leven beperken, is het leiden van een waardevol leven vaak moelijk. Het maakt niet uit of je langere tijd ergens mee rondloopt of juist wilt voorkomen dat het je teveel wordt. Ik hoor graag hoe het met je gaat en wat er speelt in je leven. En jij hebt vast ook vragen, die kun je altijd stellen. Samen zoeken we naar wat werkt voor jou op de korte én lange termijn. Daarvoor hoeven we niet uitgebreid op je verleden in te gaan, hoewel het soms zinvol is om daar wel aandacht aan te besteden.

Mijn benadering is persoonlijk: in de gesprekken sta jij als persoon centraal. Daarnaast werk ik met praktische handvatten, het opdoen van -nieuwe- inzichten en een portie humor. Zodat je wat lichter in het leven komt te staan, ongeacht je omstandigheden.

Ik maak gebruik van verschillende methodes. Dat is afhankelijk van je vraag en gaat in samenspraak met jou.

De methode waar ik graag mee werk is Acceptance & Commitment Therapie (ACT). Het is een wetenschappelijke en effectieve vorm van cognitieve gedragstherapie, die ook bij coaching kan worden ingezet. ACT is ook een ervaringsgerichte methode: hoe ga jij om met jouw dagelijkse werkelijkheid en met de gedachten en gevoelens die jij ervaart. Door het (terug)vinden van wat echt belangrijk voor je is en het ondernemen van stapjes die je daar dichterbij brengen.Zodat je ruimte krijgt om je leven in te richten op de manier die bij jou past en hoe je die richting blijvend opgaat. Ik geef je praktische oefeningen, vaak luchtig en creatief, om mee te oefenen. En zo merk je dat je op een nieuwe manier naar jezelf en je omgeving gaat kijken en ermee omgaat. Zodat je ook tijdens het traject al waardevolle stappen vooruit kunt zetten.