Tarieven en vergoedingen 2024

In de praktijk kun je terecht voor psychologische begeleiding, supervisie, leertherapie en (individuele en groeps)training. Afspraken zijn mogelijk tussen 08.30 en 17.00 uur.

Tarieven 2024 (zonder verwijsbrief/onvergoede zorg):
Kennismakingsgesprek (telefonisch – 15 minuten) is gratis.
Intakegesprek (60 minuten): € 125,–
Gesprek (online / in persoon) 45 minuten: € 105,–
Per 15 minuten: € 35,–
De praktijk is vrijgesteld van BTW

Wat is onvergoede zorg (zonder verwijsbrief)
Bij onvergoede zorg heb je geen doorverwijzing van de huisarts of medisch specialist nodig. Je betaalt zelf voor de gesprekken en hoeft niet eerst je eigen risico vol te maken. Daarnaast wordt er geen informatie gedeeld met je zorgverzekeraar en geen (DSM-)diagnose gesteld. Ook is er geen vastgestelde trajectduur met een maximum aantal gesprekken.
Soms worden de gesprekken (gedeeltelijk) vergoed worden vanuit de aanvullende zorgverzekering. Vraag dit voorafgaand goed na bij je zorgverzekeringsmaatschappij.
Ook werkgevers zijn steeds vaker bereid om een traject (gedeeltelijk) te vergoeden. Vaak staat men open om hierin te investeren; zo wordt ook uitval op het werk voorkomen

Wat is vergoede zorg (met een verwijsbrief )
Om voor vergoeding vanuit de basiszorgverzekering in aanmerking te komen, heb je een verwijzing naar de GGZ nodig (via je huisarts of medisch specialist) en dient er een DSM-diagnose te worden gesteld. Hiervoor werk ik samen met Caredate, een erkende zorginstelling. Op hun site kun je terecht voor meer informatie en om je bij mij aan te melden. Voor 2024 heeft Caredate met de meeste zorgverzekeraars een contract; de facturen worden direct naar de zorgverzekering gestuurd en je betaalt alleen je eigen risico. Vraagt je zorgverzekeraar ook een eigen bijdrage? Dan neemt Caredate het verschil voor haar rekening.

Twijfel je tussen vergoede en onvergoede zorg?
De volgende problemen/klachten zijn (sinds 2014) uitgesloten van vergoeding vanuit de basiszorgverzekering: werkgerelateerde problematiek, spanningsklachten, burn-out, relatieproblemen, rouw en verliesverwerking, slaapproblemen, levensfase- en identiteitsvragen en aanpassingsproblemen (reacties op stressvolle gebeurtenis zoals een scheiding).

Route in een traject:
Intakegesprek: elk traject start met een intakegesprek: hierin brengen we je vraag, klacht(en) en omstandigheden in kaart en bespreken wat je doel(en) en wens(en) zijn.
Gesprekken. Een afspraak (in persoon of via beeldbellen), duurt 45, 60 of 90 minuten. Bij de tarieven is indirecte tijd (voorbereiding, uitwerking en/of nasturen van informatie) inbegrepen. Telefonische consulten (of via whatsapp) en overleg met andere zorgverleners worden in rekening gebracht volgens het bovenstaande tarief.
Mijn bovenstaande tarieven zijn onder het tarief dat door de NZA (Nederlandse Zorgautoriteit) is gesteld. Dit doe ik om psychologische hulp betaalbaar en toegankelijk te houden. Alle NZA-tarieven kun je nazoeken via de tarievenzoeker op de website van de NZA.

Afzeggen/verzetten: Verzetten of annuleren kan tot 48 uur van te voren en is dan kosteloos. Voor afspraken die minder dan 48 uur van tevoren verzet en/of geannuleerd worden en gemiste afspraken (“no-show”), geldt een tarief van €75,- in verband met de gereserveerde tijd.
Bij een afmelding binnen 24 uur kan de afspraak worden omgezet naar beeldbellen. Wil of kun je hiervan geen gebruik maken, dan wordt de gereserveerde tijd in rekening gebracht.

Supervisie en leertherapie: € 125,– voor 60 minuten (BTW vrijgesteld) . Groepssupervisie (max 3 personen) is ook mogelijk. Bij een groepssupervisie is het tarief €105,– p.p. per afspraak. Een afspraak is 60 minuten bij 2 personen en 90 minuten bij 3 personen. Zowel supervisie als leertherapie is mogelijk in persoon als via Zoom.
Individuele ACT training: een telefonisch kennismakingsgesprek en 8 individuele gesprekken van elk 60 minuten, tarief € 950,– (inclusief materialen).