Online gesprekken

Naast de face-to-face gesprekken, zijn ook online gesprekken mogelijk.
Die gesprekken vinden plaats via beeldbellen met een veilige verbinding. Je hoeft geen extra software installeren en het is heel eenvoudig in gebruik: alleen klikken op de toegestuurde link. Bovendien is het één van de veiligste manieren om te beeldbellen in een afgeschermde omgeving. Bij voorkeur gebruik je Chrome als browser; je hoeft alleen op eeen link te klikken om in de virtuele spreekkamer te komen.

Online gesprekken via Zoom, Whereby of Jitsi

Je kunt zowel via een desktop, laptop of tablet deelnemen. Heb je geen computer of laptop met een webcam, dan kan je ook een tablet of smartphone gebruiken.

Als we een afspraak hebben gemaakt, stuur ik je per mail een link. Op de afgesproken dag en tijdstip, klik je op die link en kom je in de virtuele spreekkamer

Online gesprekken hebben meerdere voordelen:
– je bepaalt zelf vanaf welke locatie het gesprek plaatsvind. Dat kan thuis zijn of een andere plek die je prettig vind
– er is geen reistijd: je hoeft niet naar buiten én het maakt niet uit waar je woont
– online gesprekken worden ook vergoed (als je een traject volgt via Caredate).

Een afspraak maken voor een online gesprek? Dat kan zowel via het contactformulier als door een mailtje te sturen.

Veelgestelde vragen

Wat heb ik nodig voor online gesprekken of training?

Een computer (of laptop) met internetverbinding, webcam en microfoon is genoeg. Of je gebruikt een tablet of smartphone.

Heb ik speciale software nodig of moet ik een app installeren?

Ik maak gebruik van Whereby en Zoom. De gesprekken gaan dan via een beveiligde verbinding en inloggen is heel gemakkelijk. Je hoeft niets te installeren. Gebruik je een smartphone, installeer dan wel even de Whereby of Zoom-app.

Zijn online gesprekken even zinvol?

Ik kan me voorstellen dat je twijfels hebt. Toch is dat niet nodig; online gesprekken (beeldbellen) zijn een heel goed alternatief voor face-to-face gesprekken. Doordat we elkaar zien én horen blijft goede communicatie mogelijk. Daardoor zijn online gesprekken ook persoonlijk, hoewel we niet in dezelfde ruimte zitten.

Heb ik een headset (koptelefoon met microfoon) nodig?

Ook dat is niet nodig. Gebruik maken van oortjes is wel handig, dan word je ook niet afgeleid door omgevingsgeluiden.

Hoeveel kost een online gesprek?

Online gesprekken hebben dezelfde tarieven als face-to-face gesprekken. Klik hier voor tarieven en vergoedingsmogelijkheden.

Hoe kan ik een afspraak maken voor online therapie?

Dat kan op dezelfde manier als een “gewone” afspraak: via mail of door te bellen. Op het moment dat we een afspraak hebben, klik je op de link die je per mail hebt ontvangen en kom je in de virtuele spreekkamer.