Psychologische begeleiding

Als je vastloopt of klachten hebt waar je zelf niet uitkomt, kan psychologische begeleiding een steuntje in de rug geven en je op weg helpen. Je kunt ook kiezen voor een individuele of groepstraining op basis van Acceptance & Commitment Therapy.

Tijdens de (vrijblijvende, telefonische) kennismaking kijken we eerst of er een wederzijdse klik is. Als die er is, kunnen we een vervolgafspraak maken en je traject starten.

In de gesprekken onderzoeken we je vraag of klacht(en), waar je tegenaan loopt én wat je graag wilt. Samen kijken en bespreken we wat bij je past en wat haalbaar is, voor nu en op de lange termijn. Veranderingen zijn soms best lastig en vragen tijd en energie van je. Met jouw inzet en mijn steun gaan we jouw hulpvraag beantwoorden. De gesprekken echt niet altijd zwaar en humor hoort erbij.

Tel je hoe vaak je opstaat of hoe vaak je valt?

Afhankelijk van de vraag, maak ik gebruik van verschillende methodes uit zowel inzichtgevende, oplossingsgerichte en Acceptance & Commitment Therapie. Je leert om te gaan met wat er speelt in je leven, onderzoekt wat je waardevol vindt en wat je zelf kunt en wilt doen. Met kleine stapjes (en soms grotere!) kom je ook vooruit, verruim je je blikveld en laat je gaan wat niet -meer- bij je past. En daar ondersteun en help ik je bij.
Tussentijds zullen we evalueren: voldoen de gesprekken aan je verwachtingen, waar wil je ook aandacht aan besteden en hoe ontwikkel je je. In sessies wordt vaak gebruik gemaakt van oefeningen, metaforen en illustraties. 
Je privacy is belangrijk, daarom blijft alles wat je vertelt binnen 4 muren. Diagnoses stel ik niet, tenzij dat nodig is voor je verzekering zoals bij vergoede zorg. Wil je je direct aanmelden voor vergoede zorg, dat kan via Caredate.
Een gesprek duurt 60 minuten en een vergoed traject varieert van 4 tot maximaal 18 gesprekken. Soms worden gesprekken vanuit de aanvullende verzekering vergoed. Vraag goed na bij je verzekeringsmaatschappij wat voor jou van toepassing is.
Geen vergoeding? Dan kunnen we gezamenlijk bepalen hoeveel sessie het beste bij je passen en hoeveel tijd ertussen zit: langere trajecten zijn dan ook mogelijk.

Voor meer informatie kun je altijd even mailen of het contactformulier gebruiken.

ACT-training
Wil je aan de slag en doe je dit liever in een overzichtelijk aantal sessies, dan kun je een individuele training volgen, gericht op jouw persoonlijke vraag of klacht. Dat kan van alles zijn: van depressieve klachten, angst of (werk)stress. Er wordt gewerkt vanuit Acceptance & Commitment Therapy (ACT).
Deze training bestaat uit een kennismakingsgesprek en 8 sessies van 60 minuten. Naast de gesprekken krijg je verschillende hand-outs en opdrachten mee voor thuis. In deze training oefen je om op een nieuwe manier naar jezelf en je leven te kijken. De gesprekken vinden tweewekelijks plaats en kunnen binnen tien dagen na aanmelding van start gaan. Als je een doorverwijzing hebt of als je verzekerd bent bij de Amersfoortse, is er vergoeding mogelijk (afhankelijk van je polis). Neem even contact op als je daar meer over wilt weten.

Groepstraining Tijd voor ACTiehet is nog niet bekend wanneer deze training weer aangeboden wordt.
Deze training is geschikt voor mensen die last hebben van stress, angstige of sombere gevoelens en iedereen die het gevoel heeft vast te zitten. Er wordt gewerkt vanuit Acceptance & Commitment Therapie (ACT) en door middel van o.a. verschillende oefeningen leer je dit op je eigen leven toe te passen. Naast de bijeenkomsten, krijg je aanvullend materiaal mee voor thuis.
De groep is klein zodat er voldoende ruimte is voor persoonlijke aandacht. Voor aanvang van de training is er een kort telefonisch kennismakingsgesprek.

De training bestaat uit 6-wekelijkse bijeenkomsten, op woensdagavond van 20.00 tot 21.30 uur. Voor meer informatie of aanmelding kun je mailen of het contactformulier gebruiken.

In een aantal gevallen is het niet mogelijk om je aan te melden omdat ik dan niet de juiste zorg kan leveren. Dit zijn de zogenoemde uitsluitingscriteria. Mocht daar sprake van zijn neem dan contact op met je huisarts, die kan je doorverwijzen naar een behandelaar of instelling die passende zorg biedt. Deze uitsluitingscriteria zijn o.a. als je last hebt van (een) psychose(s), suïcidaliteit, (een) zware depressies, ernstige eetstoornis of verslaving. Voor een volledig overzicht; klik hier.